+40-745.738.891
Preot Ștefan Musteață

Implică-te

Fundatia “Nektarios” este deschisă oricarei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială dedicate copiilor și construirii Așezămîntului Social-Educațional Sfântul Efrem cel Nou.

5 paşi simpli pentru a dona:

1. descarci Contract-sponsorizare
2. îl completezi cu datele firmei şi suma şi îl trimiţi în format word pe e-mail la office@fundatianektarios.ro.
3. noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm, stampilăm şi îl expediem cu poşta la adresa indicată
4. te rugăm să ne returnezi unul dintre exemplare cu ambele semnături şi ştampile
5. de indata ce actele sunt in regula se poate proceda la deblocarea fondurilor

*Legea sponsorizării există de 19 ani fără a fi foarte cunoscută. Aceasta, împreună cu Codul Fiscal, permit societăților comerciale să direcționeze până la 20% din impozitul pe profit către organizațiile neguvernamentale. Dacă suma sponsorizată nu depășește 0,3% din cifra de afaceri impozitul pe profit de plată se va diminua cu suma integrală a sponsorizării. Conform datelor centralizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), doar 12% dintre firmele care au obținut profit în 2014 au optat pentru direcționarea a 20% din impozitul pe profit către organizațiile neguvernamentale.

Vă invităm să luați în considerare susținerea Fundației Nektarios legii sponsorizării, fără niciun cost pentru afacerea dumneavoastră.

Exemplu de calcul
Cifra de afaceri=100.000 lei
Cheltuilei=80.000 lei
Profit impozabil=20.000 lei
Impozit aferent acestui profit (16%)=3.200 lei
0,3% din cifra de afaceri=300 lei
20% din impozitul pe profit=640 lei

Așadar se poate sponsoriza cu până la 300 lei astfel încât valoarea integrala a sponsorizării să fie dedusă din impozitul pe profit de plată.
Astfel impozitul pe profit de plată va fi de 2.900 lei în loc de 3.200 lei.

Ce înseamnă 20% pentru tine?
Calculează suma pe care o poate direcționa afacerea ta și află cât poți tu face pentru îngrijrea copiilor din cadrul Fundației NEKTARIOS.

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit

Alegeţi sa redirectionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2013 catre Fundația Nektarios”. Decizia dumneavoastra va face cu adevarat diferenta in viata copiilor cu probleme grave de sanatate. Fundația “Nektarios” desfasoară până pe 25 mai 2015 campania de redirectțonare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2013) pentru colectarea de fonduri necesare continuării proiectelor

Cum redirectionezi 2% din impozitul pe venit?

1. Completează Formular 2% (daca în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (daca in 2013 ai realizat si alte venituri – din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente).

2. Trimite formularul la Administratia Financiara de care apartii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire).

3. Dacă doriți să contribuiți cu materiale de construcții, vă rugăm, să contactați preotul administrator al așezământului sau fundraiser manager pentru a vă informa despre stadiul lucrărilor.

4. Dacă doriți să contribuiți cu ajutoare constând în alimente, haine sau de altă natură, ori dacă doriți să sprijiniți pe perioada sarcinii o gravidă care a renunțat să facă avort, vă rugăm să contactați administratorul pentru donații și sponsorizări sau preotul consilier pentru cazuri sociale.

Precizari:

1. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie privata si nu te costa nimic. In cazul in care nu redirectionezi acesti 2%, banii raman statului.

2. Adresele Administratiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3. Dacă doresti sa sprijini si mai mult cauza noastra, poti sa strangi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunti.
4. Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru un copil care merita sansa de a trai și a se bucura de o viață normală ca a ta

Pentru orice detalii legate de modalitatile de implicare a companiei dumneavoastra, va rugam sa ne contactati la telefon: 0745.738..891-Preot Stefan Musteata sau office@fundatianektarios.ro

Fundația Nektarios

CIF 17906565